top of page
diana-polekhina.jpg

Mobilni zubni aparatići

put prema lijepim zubima kreće od djetinjstva

Veliki broj ljudi danas skriva svoje zube zbog nepravilnosti koje su prisutne još od djetinjstva. U svijetu u kojem je naglasak stavljen na holivudski osmijeh i pravilne, zdrave zube, problemi poput razmaka i nepravilnog rasta zubi nikako nisu poželjni, a estetika nije jedini problematični aspekt priče.

Bolje spriječiti, nego liječiti

Veliki razmaci među zubima, nepravilan položaj čeljusti, rotirani ili nagnuti zubi samo su neki od problema koji dovode do ozbiljnih zdravstvenih poteškoća. Kako bi se spriječilo daljnje slabljenje zubi te u konačnici njihovo ispadanje, potrebno je na vrijeme djelovati na njihov položaj. 

Prvi problemi s nepravilnim položajem javljaju se već kod izbijanja trajnih zubi. Upravo zato je to optimalno vrijeme za početak ortodontske terapije.

Mobilni zubni aparatići - estetika i funkcionalnost

 

Prvi posjet ortodontu preporuča se s navršenih sedam godina. U toj fazi već su prisutni trajni zubi, eventualne anomalije su vidljive, a zubi još nisu dovoljno razvijeni što nam omogućava lakše ispravljanje nepravilnosti. Mobilni zubni aparatići namijenjeni su primarno djeci, no suvremena ortodoncija nudi rješenja i za odrasle.

Kako klasični, fiksni zubni aparatići često izazivaju nelagodu prilikom nošenja iz estetskih razloga, mobilni aparatići tražen su odabir zbog toga što se mogu skidati po potrebi. Ključno za uspjeh ortodontske terapije ipak je vrijeme nošenja, između 14 i 16 sati dnevno. 

 

Imajte na umu da terapija mobilnim aparatićima ne može zamijeniti fiksnu ortodonciju za:

naginjanje-zubi.png

zube koji su izrazito nagnuti ili rotirani

gubitak zubne kosti.png

zube koji su nikli na krivom mjestu

Ova terapija često predstavlja prvu fazu, odnosno pripremu za postavljanje fiksnih zubnih aparatića. U tom se slučaju oni nose puno kraće te je njihov učinak izraženiji.

ITvrPVTg.jpeg
dental-insurance.png

Moderna ortodontska rješenja

​​

Svaka dentalna terapija započinje rendgenom, a u dentalnom centru TreeDent on se vrši uređajem Vatech Pax - i3D Green, poznatom po najnižoj stopi radijacije. Upravo je iz tog razloga prikladan i za djecu, koja su najčešći pacijenti u potrazi za ortodontskim rješenjima.

Svaki pacijent ima specifičnu problematiku, želje i mogućnosti. Ortodoncija danas nudi širok spektar rješenja za različitu dijagnostiku:

  • mobilni monomaksilarni apartić - dvije aktivne ploče, jedna za svaku čeljust

  • mobilni bimaksilarni aparatić - jedan dio koji povezuje gornju i donju čeljust

  • headgear - vanjski uređaj koji se koristi u slučajevima kad klasični aparatići ne mogu zube dovesti u željeni položaj, odnosno kad gornja čeljust raste previše u odnosu na donju čeljust. Treba ga skidati prilikom jedenja, spavanja i bavljenja sportom.

  • Myobrace - terapija koja, osim što ispravlja nepravilni položaj zubi, radi i na otklanjanju uzroka nepravilnih zubi poput disanja na usta, sisanja prsta i nepravilnog gutanja. Nosi se preko noći i 1 sat dnevno. 

  • Invisalign - inovacija u svijetu mobilnih aparatića. Prigodno i za djecu i za odrasle, ovo se suvremeno ortodontsko rješenje sastoji od niza prozirnih folija (alignera) koje se pomiču za vrijeme trajanja terapije i vraćaju zube na mjesto. Skida se prilikom pranja zubi i jela, a zbog svoje nevidljivosti idealan je za sve kojima je važna estetika. 

  • mobilni retainer - udlaga ili žica koja se nosi nakon završetka terapije, a spriječava zube od vraćanja u nepravilni položaj.

Koristimo vrhunske proizvode svjetski renomiranih proizvođača koji vam garantiraju uspješnu terapiju. Ovisno o vašoj dijagnostici i željama, odredit ćemo vrstu terapije koja će vam najbolje odgovarati. S vama od prvog ortodontskog pregleda, zajedno prolazimo kroz sve faze terapije te prilagođavamo odabrani aparatić sukladno napretku. 

Naši stručnjaci imaju godine iskustva u području dentalne medicine i stoje vam na raspolaganju za sva pitanja ili savjete koji su vam potrebni. 

TreeDent surađuje sa vanjskim suradnicima te na ortodontsku terapiju upućuje na renomirane ortodonte koji će sanirati Vaš ortodontski problem

Riječi naših klijenata

gđa. Ivana Sopek

Prva slika je nakon suza u pms-u jer imam najgore zube na svijetu ;) Druga je danas i ne smijem vam priznati kolko sam selfija napravila :).. Treća je kad smo Robi i ja shvatili da je naš TreeDent najbolji

mihaela-zuzul.png

Rezervirajte svoj termin!

Nošenje zubnog aparatića pokazat će se kao najbolja odluka koju ste ikad donijeli. Zatrebate li savjet ili vas jednostavno nešto zanima, naši iskusni stručnjaci iz područja dentalne medicine odgovorit će na sva vaša pitanja. Uz dentalni centar TreeDent vaš put prema savršenim, zdravim zubima bit će jednostavan i lagan. 

OSTVARITE 10% POPUSTA UKOLIKO PLAĆATE JEDNOKRATNO KARTICOM ILI GOTOVINOM

Hvala Vam na prijavi, javiti ćemo Vam se sa terminom u najkraćem mogućem periodu.

bottom of page