top of page

Riješite svoje probleme bezubosti s premium dentalnim implantatima

Zubni ili dentalni  implantati

Mobilna proteza ili implantati? Cjenovno je razlika velika ali je i velika razlika u kvaliteti života. Što se tiče rješenja bezubosti proteze su stvar prošlog stoljeća i premda se još dan danas rade u ordinacijama i dio su stomatološke prakse,  tehnološki napredak i noviteti po pitanju proteza stagniraju. Dentalna industrija i tržište se okrenulo implantatima i svakim danom možemo svjedočiti novim spoznajama i rješenjima na području implantološke terapije.   

TreeDent Varaždin Vam nudi usluge kompletnih rekonstrukcija čeljusti od ugradnje pojedinih implantata do kompleksnih protetskih rješenja ali sa naglaskom na liječenju i spašavanju postojećih zubi.

Što su to premium zubni implantati i kako se razlikuju od običnih implantata?


Na tržištu dentalnih implantata nalazi se preko 2000 različitih proizvođača. U zadnjih nekoliko godina industrija ovih malih titanskih vijaka je eksplodirala i velika većina implantata počela je dobivati oznaku premium. Implantati budu izgrađeni ili od titana ili od keramike a kvaliteta se mjeri stupnjem biokompatibilnosti – svojstvo materijala da ga tijelo ne odbacuje kao strano tijelo već da može srasti s tijelom.
 
Premium implantati se uvijek rade od čistog titana ili keramike čime im cijena u tom slučaju znatno odskače o običnih ali imaju jako visoka svojstva biokompatibilnosti.

Jeftiniji - low cost implantati su napravljeni od legura titana s drugim plemenitim metalima (aluminij, molibden, željezo...) pa je i biokompatibilnost niža i vjerojatnost odbacivanja iz tijela viša..
FDA certifikat je vodeći certifikat na području lijekova, medicinskih pomagala i hrane i dobiva se vrlo teško nakon nekoliko godina kliničkih ispitivanja i testiranja. Strauman i Nobel Biocare su proizvođači implantata u samom vrhu implantološkog tržišta s dugim nizom godina tradicije i posjeduju FDA certifikat.

3D CBCT slika zuba

Imam već postavljen implantat, o čemu moram voditi računa?

Ako ste već ugradili implantant i napravili ste prethodno terapiju najvažnije je da idete na redovne kontrole kako bi se mogla pratiti situacija oko prihvaćanja implantata. Ovisno o kvaliteti ugradnje ali i o genetici te o samoj čistoći titana od čega je implantat napravljen ovisi hoće li se implantat primiti ili će ga tijelo odbaciti. Redovnim kontrolama sprječavate rizik odbacivanja, u TreeDentu se takvim periodičkim pregledima kontrolira i ostalo dentalno zdravlje.

Osobe koje su ugradile implantat najvažnije je da zapamtite model implantata kako bi u slučaju komplikacija mogli pronaći zamjenske dijelove.

zubni_implantati.jpg

Da li je "all on 4" rješenje najbolja varijanta za mene?

"All on 4" i "all on 6" su danas jedni od zahtjevnijih rješenja na stomatološkom tržištu za postav implantata ali svakako su najpraktičniji za pacijenta kojima je destrukturirana kompletna čeljust i nemaju više funkcionalnih zubi na pojedinoj čeljusti. Ime su dobili prema broju zubnih implantata na koji se postavlja gotov protetski rad. "All on 4" pravi je odabir i za one koje muče zubne proteze i ne mogu se na njih naviknuti. Kod takve terapije konačan rad je fiksan a da bi došli do konačnog rješenja bez komplikacija koriste se privremeni mostovi za vrijeme zaraštavanja i formiranja gingive kako bi se osiguralo da pacijent može normalno gristi odmah nakon postava privremenog rada. Ipak All on 4  ili 6 zahtjeva iznimnu razinu higijene nakon postava rada te svakako posavjetujte sa svojim stomatologom da li je to naj bolje riješenje za Vas. Nakon bilo kakvog implantoloških tretmana nužni su redoviti godišnji pregledi kako bi se na vrijeme uočile potencijalne komplikacije.

Što morate znati kod ugradnje dentalnih implantata ?

Ugradnja dentalnih implantata je različita od slučaja do slučaja. Svaki slučaj je potrebno analizirati i napraviti plan terapije koji započinje kvalitetnim CBCT 3D snimkom zubne regije. Kako bi doktor dentalne medicine mogao uspostaviti adekvatnu dijagnozu i predložiti terapiju konzultiraju se specijalist oralne kirurgije a u kompleksnijim slučajevima i specijalist ortodoncije kako bi se predložilo najbolje rješenje za pacijenta. Sam postupak ugradnje implantata je jednostavan međutim kompletno rješenje za Vaš problem nerijetko uključuje i ostale grane stomatologije kao što su protetika ortodoncije i oralne kirurgije. Nakon što ste se odlučili za implantološku terapiju, potrebno je znati koje implantate ćete ugrađivati u sebe i da li je tvrtka proizvođač renomirana s tradicijom kako bi se kroz 15-20 godina mogli u slučaju nužde naći rezervni dijelovi. Na same implantate postavlja se protetski rad, tako na primjer kod ugradnje trajnog zubnog mosta se ugrađuje frezana prečka o čijem materijalu uvelike ovisi kvaliteta isporučenog rada. Najkvalitetnije prečke su titanske frezane prečke koje će osigurati čvrstoću i dugovječnog samog protetskog rada.

Sve što trebate znati o implantatima možete pročitati i u našem možete pročitati u našem blogu Sve što trebate znati o implantatima i provjeriti cijene na:

Nakon uspješne ugradnje u ordinaciji TreeDent dobiti ćete i dokumentaciju samog implantanta – implantološku knjižicu u kojoj se bilježi svaki rad koji je napravljen, u slučaju bilo kakvih komplikacija da imate sve informacije pri ruci.

Da li zubne implantate može postavljati bilo koji stomatolog?

Implantološki tečaj danas je dostupan svim doktorima dentalne medicine i može ga položiti bilo koji doktor bez posebnog specijalističkog znanja. Međutim, u većem broju slučajeva implantološki postav nikada nije idealan i zahtjeva adekvatne predradnje kao što su augmentacija kosti ili sinus lift. Ako procjena i dijagnostika ne prepozna indikacije kao predradnje postave implantanta, pacijent može doći u rizik od periimplantitisa i kasnije odbacivanja samog implantanta ako se takvi postupci ne odrade s krajnjom pažnjom i potrebnim iskustvom koje posjeduju specijalisti oralne kirurgije. Stručno osoblje TreeDenta sa specijalističkim znanjima iz područja oralne kirurgije pobrinuti će se da Vaši implantati budu savršeno postavljeni

Postupak ugradnje implantata

Kod svake ugradnje implantata u TreeDent ordinaciji napravit ćete 2 pregleda, prvi osnovni u koji je uključen opći stomatološki pregled i drugi koji uključuje CBCT analizu i kako bi Vam se prezentirala ponuda vaše terapije. U TreeDent dentalnom centru, za svaku implantološku terapiju utvrđuje se da li postoji dovoljna gustoća kosti u čeljusti kako bi se utvrdio dosjed implantata i da li na tom mjestu ugradnje kod pacijenta dosjed ne uzrokuje implantaciju u sinus. Ako je kost resorbirana, predložit ćemo terapiju dodavanja umjetne kosti popularna augmentacija kosti. Ako projekcija dosjeda implantata ulazi u sinusa pacijenta, predložit ćemo terapiju sinus lifta kao nužnu predradnju. Postoji 2 vrste sinus lifta, vanjski koji je kompliciraniji i unutarnji koji je jednostavniji.

 

Ako se prethodno vadi zub provjerit ćemo da li postoje upalni procesi iznad zuba koji je izvađen i prema tome definirati dinamiku ugradnje. U slučaju da postoji upalni proces nad zubom koji se vadi, prije ugradnje implantata prvo ćemo sanirati tu upalu i tek onda krenuti u implantološku terapiju.

 

Sama ugradnja je bezbolan proces u trajanju od dvadesetak minuta.  

Nakon toga implantati su u procesu zaraštavanja u kojem korisnik dobije privremeni protetski rad kako bi se oblikovala gingiva na mjestu gdje će ići keramički zubi.  Nakon zaraštavanja i implantacije u kost postavlja se  završni protetski rad u obliku krunice mosta ili proteze na implantatima.

Tipično vrijeme isporuke Vašeg novog osmijeha kod terapija gdje su uključeni zubni implantati je između 3 i 6 mjeseci a sve ovisi koji su zahvati rađeni na pacijentu i kako je prošao proces zaraštavanja.

Zašto ugraditi implantate u TreeDentu

Da bi potvrdili status renomirane ordinacije, priznanje i dokaz kvalitete za 2021 i 2022 godinu uručen je od Nobel Biocare distributora za Hrvatsku. Priznanje se uručuje svim ordinacijama koje nisu imali reklamacije ili odbačene implantate u prethodnoj godini. 

TreeDent preporuka

Kolika je cijena zubnog implantata ?

Danas na tržištu možete pronaći ukupnu cijenu zuba u kojoj je uključena krunica, abutment i sam implantat. Međutim takve ponude sakrivaju cjelokupno rješenje koje je potrebno za sanaciju čeljusti kao na primjer cijena sinus lifta ili augmentacije kosti. U TreeDentu se slobodno možete javiti za cjelokupnu ponudu sanacije vašeg problema jer prilikom izrade ponuda uvijek imamo na umu gratis usluge koje pacijent dobije u  takvim slučajevima. Ako ste i dalje u nedoumici, a želite stručan savjet, slobodno nam se obratite pozivom na broj 099 688 22 70  ili nas kontaktirajte putem Facebook Messenger-a, WhatsUpa ili našeg chata,  rado ćemo Vas voditi u odluci do novog osmijeha! Dopustite da budemo Vaš savjetnik za najbolji odabir a same cijene postupaka provjerite na našem online cjeniku!

Hvala Vam na prijavi, javiti ćemo Vam se sa terminom u najkraćem mogućem periodu.

bottom of page