top of page
Fotografija 31 (1).jpg

Ortopan-Zubni rendgen

temelj svakog uspješnog liječenja

Muči vas bol u zubima i potrebna vam je detaljnija dijagnoza? Nestrpljivo iščekujete ugradnju zubnih implantata kako biste se konačno mogli normalno nasmijati? Možda pak vam je potreban zubni aparatić koji će riješiti svakodnevne probleme s jelom i bolnim, nepravilnim zubima. Danas postoje zahvati za gotovo svaki stomatološki problem, a kako bi oni bili uspješno provedeni, važno je postaviti dobre temelje na početku terapije.

Zubni rendgen - prvi korak prema zdravim i blistavim zubima

Zubni rendgen ili ortopanogramski snimak (skraćeno ortopan) nužan je prije bilo kakvog ozbiljnijeg stomatološkog zahvata ili postavljanja dijagnoze. Njime se dobiva detaljan uvid u strukturu zuba, jer ipak mu je polovica (korijen) skrivena. On nam omogućuje lakšu dijagnozu bolesti, njezin razvoj ili pak plan terapije kad su u pitanju zubni aparatići ili implantati. 

 

Ortopanom se:

  • pronalaze upalni procesi i karijes

  • procjenjuje stanje i promjene u kostima te u korijenu zuba

  • pregledavaju zubi koji nastaju

 

Tijekom analize ortopana, snimke će Vam doktor prikazati na zaslonu ekrana. One se mogu mijenjati i podešavati pa će iskusan stomatolog uvećati željeno područje, povećati kontrast ili pak namjestiti željeni presjek, a sve kako bi snimke bile što kvalitetnije i davale informacije koje su vam potrebne.

web-02.jpg

Liste čekanja za zubni rendgen

Ipak, susrest ćete se s glavnim problemom: listom čekanja. Rendgen je temelj za sve daljnje analize i bez njega ne možete krenuti s terapijom. Tako se bol u zubima ili skrivanje osmijeha oduže još danima. Naravno, svima to uzrokuje još dodatan stres. No, ne mora svugdje biti tako.

TreeDent - Kvaliteta i sigurnost dostupne odmah!

U dentalnom centru TreeDent u Varaždinu rendgenske snimke dobit ćete odmah. Vrijeme čekanja je onoliko koliko vam je potrebno da nas nazovete i posjetite! Ovisno o vašim potrebama, obavit ćemo jednu od tri vrste snimaka koje nudimo.

 

Digitalna intraoralna snimka

Osnovna vrsta snimke na kojoj je vidljiv jedan zub s pripadajućim korijenom ili dva susjedna zuba. Samo snimanje odvija se na stomatološkoj stolici, što znači maksimalnu udobnost za pacijenta. Snimka nastaje tako da se iza željenog zuba postavi senzor, a slika se šalje na računalo i sprema na CD. Važna je zato što se na njoj mogu pronaći promjene koje još nisu uočene, kao što su to na primjer ciste. 

2D digitalni ortopan

Ortopan nam daje pregled svih zubi i kostiju. Koristimo ga za utvrđivanje dijagnoze i plana terapije te za praćenje bolesti i rezultata terapije. Danas su doze zračenja na ovakvim snimkama sweden na minimum (u rangu mobitela), a za dodatnu zaštitu dobivate i radiološku pregaču kako biste bili maksimalno zaštićeni.

CBCT 3D

Kada nam ortopan nije dovoljan, potrebno je napraviti 3D snimku koja daje uvid u sve strukture tkiva. CBCT 3D snimke su najpreciznije i najdetaljnije što se tiče strukture kosti, zuba i živaca te možemo vidjeti detalje i do desetinke milimetara velike. Ovakve su snimke od velike važnosti kod postavljanja implantata ili pak kompliciranih operativnih zahvata.  

 

Najvažnije od svega, za rendgen koristimo Vatech Pax - i3D Green, uređaj s najnižom dozom zračenja u Hrvatskoj. Dok prosječno CT snimanje ima dozu radioaktivnosti od 10 000 µSv, ovaj ih uređaj emitira svega 20 µSv, stoga nije ni čudno što je odobren čak i za pedijatrijsku upotrebu.

ortopan
mihaela-zuzul.png

Rezervirajte svoj termin!

Potreban vam je zubni rendgen? Varaždin vam se nalazi u blizini? U TreeDentu vi ste na prvom mjestu! Kod nas nema čekanja, nervoze i stresa. Svakom pacijentu pristupamo individualno, prema vašim željama i potrebama, kako bismo vam pružili maksimalnu ugodnost i sigurnost.

Hvala Vam na prijavi, javiti ćemo Vam se sa terminom u najkraćem mogućem periodu.

bottom of page