top of page
young-european-brunette-female-showing-ok-gesture-with-her-fingers-happy-woman-striped-top

Zubne krunice

protetsko rješenje broj 1 u svijetu

Već duže vrijeme skrivate zube zbog lošeg izgleda? Možda su oštećeni ili uništeni karijesom, pozicionirani van mjesta ili pak izvađeni zbog traume. Naposljetku, rezultat je isti: osjećate nelagodu, narušen vam je izgled, osjećate manjak samopouzdanja te smanjenu funkcionalnost zuba.

Oštećeni ili izvađeni zubi

noćna mora estetike i zdravlja

 

Polovični, izgriženi, otkrhnuti, oštećeni ili zubi krivog rasta danas nikako nisu prihvatljivi želite li normalno funkcionirati u društvu. Možda jedina gora stvar od oštećenog zuba je praznina na mjestu gdje bi on trebao biti.

 

Osim što narušavaju izgled, ovi problemi mogu dovesti do drugih zdravstvenih poteškoća pa nerijetko nakon gubitka jednog zuba izgubite ili oštetite i ostale. Ipak, holivudski osmijeh danas vam je nadohvat ruke u obliku zubne protetike!

Zadnje objavljeno

shaken-steel-human-dentistry-retro.jpg

Krunice za zube

najbolje rješenje za vas

Krunice za zube su najrasprostranjenije protetsko rješenje na svijetu. Čemu duguju svoju popularnost? Krunice su izgledom jednake prirodnom zubu, izrađene su od keramike te ne izazivaju nikakve alergije.

Zubne krunice idealno su rješenje za vas ako:

osteceni zub.png
missing teeth.png
missing teeth2.png
denture.png

imate oštećen zub (stavlja se na polovičan ili oslabljen zub)

nedostaje vam zub

(stavlja se na dentalni implantat)

nedostaje vam više zubi

(stavlja se u obliku zubnog mosta)

patite od bezubosti

(kao zubna proteza)

Zubna protetika obično može trajati i više od 10 godina, a vijek joj možete produžiti redovitim pranjem zubi četkicom i pastom te čišćenjem zubnim koncem i posebnim interdentalnim četkicama između zubiju. Također, važno je redovito odlaziti na kontrolne preglede stomatologu kako biste na vrijeme uočili eventualne probleme.

ITvrPVTg.jpeg
dental-insurance.png

Stomatološka ordinacija TreeDent Varaždin

vaš odabir kod ugradnje krunica za zube

 

Dentalni centar Treedent u centru Varaždina opremili smo najsuvremenijom tehnologijom. Stručni tim u suradnji s dentalnim laboratorijem doći će do najboljeg mogućeg rješenja za vas, sukladno situaciji u kojoj se nalazite. Kod nas nećete brinuti o tome hoće li krunica dugoročno biti pouzdano rješenje. 

Svaki dentalni postupak u TreeDentu započinje RTG dijagnostikom. Tu provjeravamo je li zub na koji se stavlja krunica zdrav i adekvatno popunjen (kod prethodnog liječenja). Ako posumnjamo na nepovoljnu izvedbu postupka koji bi mogao ugroziti protetski rad, predložit ćemo reviziju, odnosno liječenje spomenutog zuba kako bismo mogli garantirati kvalitetu izvedbe.

Ovisno o vašim željama i mogućnostima prema cijeni keramičkih krunica , birate između tri vrste raznih cijena i karakteristika:

  • Metal keramička krunica

Sastoji se od unutarnjeg metalnog dijela i vanjskog keramičkog. Ovaj tip krunice preporuča se kao najpovoljnija varijanta krunice za stražnje zube koji nisu vidljivi, već moraju samo ispuniti svoju funkciju. 

  • Cirkon keramička krunica 

Kako joj ime govori sastoji se od središnjeg cirkonskog dijela i vanjskog keramičkog dijela. Prednost ove krunice je baza od cirkon oksida koja propušta svjetlost, jednako kao i prirodan zub, stoga je sličnost sa zubom u odnosu na metal keramiku neusporediva. 

  • E-Max keramička krunica ili potpuna bezmetalna keramička krunica

 Za razliku od druga dva tipa, unutrašnjost Emax krunice se radi od keramike te zbog djelomičnog propusta svijetlosti kroz keramiku krunica izgleda kao prirodan zub. Najpoželjnija je varijanta zbog visoke estetike koju pruža. Razlike između potpune keramike i cirkon keramike u estetici su neznatne. 

 

Odlučite se na najbolju promjenu u svom životu! Krunice za zube napravljene su tako da ni vi, a ni drugi nećete primijetiti razliku između njih i prirodnih zubi. Upravo zato se smatraju estetski prihvatljivim, kvalitetnim i dugotrajnim stomatološkim rješenjem. 

Svakom pacijentu pristupamo individualno i uzimamo u obzir sve faktore kako bi ugradnja krunica prošla bez poteškoća. Time ćemo vam osigurati normalnu funkciju zubi, više samopouzdanja te samim time i bolju kvalitetu života.

artificial-jaw-dentist-s-office.jpg

Najčešća pitanja:

Kolika je cijena zubne krunice?

Cijene krunica ovise o tipu krunice koja se stavlja na protetski rad. Sve naše cijene dostupne su u ponudama koju će stomatolog izraditi nakon prvog pregleda. Detalje o cijenama na tržištu možete pročitati na našem blogu Cijena zubnih krunica: Protetska riješenja za Vaš osmijeh u 2024 

Kada će stomatolog odabrati postav krunice umjesto ljuskice? 

Najčešće se pacijenti javljaju s upitima o zubnim ljuskicama kako bi nadomjestili estetske nedostatke i uljepšali osmijeh. U slučaju da ne postoji dovoljno zuba, odnosno zub je uništen preko granice cakline dublje u dentin, osoblje TreeDenta neće vam predložiti zubne ljuskice jer bi takva varijanta bila dugoročno nepovoljna što se tiče estetike i funkcionalnosti. 

 

Kada se pojavljuje crni rub od metal keramičke krunice?

Trajni postav krunice uvijek se izvodi na način da se krunica postavi točno do zubnog mesa, odnosno gingive. Ukoliko se protetika nabije ispod gingive i trajno cementira postoji rizik da se pacijentu dugoročno povuče meso i početna upala napreduje u paradontozu. Kad se to dogodi, ispod povučenog zubnog mesa nazirat će se metalni crni rub.

 

Zašto je potrebno napraviti kiretažu zubnog mesa prije postava protetskog rada? 

Često stomatolozi predlažu kiretažu zubnog mesa kao preduvjet postavljanja krunica i samog protetskog rada, što se pacijentu čini kao nepotrebna radnja i dodatni troškovi. Kiretaža zubnog mesa je paradontološki postupak koji sprječava daljnje povlačenje zubnog mesa i paradontozu. U većini slučajeva se kiretaža desni radi kako bi se odstranilo upalno tkivo i upala desni ispod zubnog mosta koji je jedan od uzroka paradontoze. Glavni benefit kiretaže je liječenje upalnih procesa zubnog mesa i produživanje dugovječnosti protetskog rada prije samog postava rada.

Riječi naših klijenata

gđa. Ivana Sopek

Prva slika je nakon suza u pms-u jer imam najgore zube na svijetu ;) Druga je danas i ne smijem vam priznati kolko sam selfija napravila :).. Treća je kad smo Robi i ja shvatili da je naš TreeDent najbolji

mihaela-zuzul.png

Rezervirajte svoj termin!

U Dentalnom centru Treedent imamo svu opremu, znanje i stručnost za čitav proces ugradnje zubnih krunica. Od početnog rendgenskog snimanja do same ugradnje, s vama je naše stručno i ljubazno osoblje koje će odgovoriti na sva vaša pitanja i pobrinuti se da imate sve što vam je potrebno.

OSTVARITE 10% POPUSTA UKOLIKO PLAĆATE JEDNOKRATNO KARTICOM ILI GOTOVINOM

Hvala Vam na prijavi, javiti ćemo Vam se sa terminom u najkraćem mogućem periodu.

bottom of page