top of page
Search
  • Writer's pictureTreeDent Official

Cijena zubnih krunica: Istražili smo cijene tržišta za Vaš osmijeh u 2024

Updated: Jan 30


Cijena zubnih krunica

Analizirali smo cijene zubnih krunica nakon inflacije u 2023. godini nekoliko stomatoloških poliklinika na tržištu i došli do slijedećih zaključaka. Detalje o cijenama zubnih krunica i trendovima koji utječu na cijenu pročitajte u našem blogu. Obavezno pročitajte savjet koji Vam dajemo na kraju bloga u zaključku!


Kada je u pitanju obnavljanje osmijeha, zubne krunice su jedno od najpopularnijih rješenja. Ali, jedno od ključnih pitanja koje se mnogi pitaju je: "Koliko koštaju zubne krunice?" U ovom članku, detaljno ćemo istražiti faktore koji utječu na cijenu zubnih krunica, pružajući vam sve potrebne informacije da donesete informiranu odluku. Za više detalja o zubnim krunicama i postupcima kada se koriste pročitajte ovdje.


Što određuje cijenu zubnih krunica?


Cijena zubnih krunica može varirati ovisno o nekoliko faktora:

  • Materijal: Zubne krunice mogu biti izrađene od različitih materijala, uključujući porculan, keramiku, zlatnu leguru ili kombinaciju materijala. Porculanske krunice, koje su popularne zbog svoje sličnosti s prirodnim zubima, obično su skuplje od metalnih krunica.

  • Kompleksnost postupka: Ako vaša situacija zahtijeva dodatne dentalne postupke poput liječenja korijena ili kirurških zahvata, to može povećati ukupnu cijenu.

  • Geografska lokacija: Cijene zubnih krunica variraju ovisno o regiji. Na primjer, cijene u urbanim centrima poput Zagreba mogu biti više u odnosu na manje gradove.

  • Tehnički laboratorij: Jedan od najvažnijih faktora cijene vaših zubnih krunica ovisi o tehničkom laboratoriju koji ih izrađuje. Ako ne znate podrijeklo odnosno proizvođača vaših zubnih krunica svakako se raspitajte koji tehnički laboratorij izrađuje Vaše krunice. Obavezno se raspitajte se za garanciju Vašeg protetskog rada i obavezno tražite certifikat vaših protetskih nadomjestaka da ste sigurni što Vam se stavlja u usta.

Kada se radi protetski rad na implantatima svakako se raspitajte da li ćete dobiti orginalne dijelove za Vaš protetski rad na implantatima ili će ih tehnika sama izrađivati. Zamjenski dijelovi često ne budu sto postotne preciznosti stoga inzistirajte na orginalnim dijelovima jer će Vam oni zasigurno produžiti vijek trajanja Vašeg protetskog rada.

  • TreeDent Varaždin za najkompleksnije protetske radove na implantatima koristi usluge Nobel Procere®


abutment-na-implantatu

Prosječna cijena zubnih krunica u Hrvatskoj


Analizirali smo cijene privatnih stomatoloških ordinacija u Hrvatskoj koje nemaju ugovor za HZZO-om. Cijena zubnih krunica kreće se od 220,00 eura za metal keramičke krunice do 400,00 eura za cirkonske krunice, ovisno o gore navedenim faktorima. Važno je napomenuti da mnoge stomatološke ordinacije nude različite opcije financiranja ili plaćanja na rate, što zubne krunice čini pristupačnijim za šire mase.


Zubna krunica cijena hzzo

Hrvatska komora dentalne medicine propisala je najniže cijene stomatoloških usluga ispod čijih cijena se usluga smatra neregularnom tržišnom konkurencijom. Cijenik Hrvatske komore dentalne medicine možete pogledati ovdje


Cijena zubnih krunica u TreeDentu

Naziv

Materijal

Cijena

Privremena krunica

Kompozit

8.00 Eur

Metal keramička krunica

Metal + Keramika

253,00 Eur

Cirkon monolit

Cirkon - jedna boja

280,00 Eur

Individualizirana Cirkonska krunica

Cirkonij, E-Max - prirodna boja zuba

330,00 Eur

LJuskice za zube

Cirkon keramika

330,00 Eur


Investicija u vaš osmijeh

Iako može izgledati kao značajna financijska investicija, zubne krunice su dugoročno rješenje koje može znatno poboljšati kvalitetu vašeg života. Ne samo da poboljšavaju estetiku vašeg osmijeha, već također vraćaju funkcionalnost vaših zuba. Što se tiče dugoročne investicije u Vaš osmijeh zubne krunice bi trebale imati rok trajanja barem 10 godina ali uz redovite stomatološke preglede i kontrolu stomatologa. Pažljivo odaberite provjerenu kvalitetu i da ne pristajte na komporomise protetskog riješenja sumnjivog podrijekla.


Zaključak

Zubne krunice su efikasno i dugotrajno rješenje za mnoge dentalne probleme nedostatka dijela zuba. Iako cijena može biti faktor za razmatranje, obavezno provjerite sve faktore kvalitete vaših zubnih krunica obzirom da se radi o dugotrajnom riješenju. Raspitajte se za opcije plaćanja na rate ako Vam je cijena ograničavajući faktor i vodite računa o dugoročnosti vašeg protetskog riješenja. Za detaljnije informacije i personaliziranu procjenu, savjetujemo vam da nam se obratite i rezervirate termin za prvi pregled.






745 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page