top of page
cheerful-beautiful-young-woman-with-blonde-hair-braces-teeth-laughing-touching-her-face (1

Fiksna ortodoncija

rješenje za blistav osmijeh i pravilne zube

Koliko često skrivate svoj osmijeh zbog prevelikog razmaka među zubima? Imate li problema s bolovima kao posljedicom nepravilnog zagriza? Ovakvi naizgled samo estetski problemi s nepravilnim zubima mogu dovesti do puno većih stomatoloških problema, u krajnjem slučaju i do bezubosti.

Nepravilan zagriz -

početak ozbiljnijih problema

Nepravilan položaj zubi nije samo estetski problem. Nepravilan zagriz stvara opterećenje na zubima prilikom žvakanja, što dovodi do brojnih problema kao što su:

naginjanje-zubi.png

naginjanje i opadanje zubi

ogoljenje zuba.png

povlačenje zubnog mesa i ogoljenje korijena zuba

gubitak zubne kosti.png

gubitak zubne kosti

Kako biste na vrijeme spriječili ove probleme ili pak njihov napredak, potrebno je ispraviti položaj zubi i vratiti pravilan zagriz. Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zubi te gornje i donje čeljusti, a samim time i očuvanjem dentalnog živčanog sustava.

Najčešće se ortodontska rješenja, odnosno zubni aparatići, koriste kod djece i tinejdžera koji imaju trajne zube. Kod njih je terapija i naučinkovitija, odnosno zbog zuba u razvoju najlakše se i najbrže isprave nepravilnosti. No, danas se i sve više odraslih odlučuje za ispravljanje zubi kako bi poboljšali kvalitetu života.

dentist-holding-dental-plastic-model-with-braces.jpg

Fiksna ortodoncija - 

rješenje za sve uzraste

Fiksna ortodoncija podrazumijeva klasične zubne aparatiće koji se sastoje od bravica (fiksnih dijelova na zubima) i žica, odnosno lukova koji povezuju bravice. Fiksni zubni aparatići jedino su rješenje za nepravilne zube i/ili čeljusti, prikladno gotovo svim uzrastima, pošto je jedini preduvijet taj da pacijent ima trajne zube. 

Što se samih aparatića tiče, postoji nekoliko vrsta s obzirom na materijal od kojeg su izrađene bravice, a razlikuju se po estetici:

beautiful-macro-shot-white-teeth-260nw-1054111145.jpg

metalne bravice

klasične sive boje

braces-orthodontic-treatment-dental-care-260nw-286304681.jpg

keramičke (estetske) bravice

bijele boje

happy-smile-young-woman-dental-260nw-759381385.jpg

safirne bravice keramičke prozirne

Uz to, razlikujemo i vrstu spojeva u aparatiću, odnosno načine na koje se žice pričvršćuju za bravice:

  • klasični aparatić - žice se pričvršćuju pomoću dodataka (gumice ili žice)

  • samoligirajući aparatić - bravice na sebi imaju klipove za koje se pričvršćuje žica

ITvrPVTg.jpeg
dental-insurance.png

Dentalni centar TreeDent Varaždin

sve od A do Ž za lijep osmijeh!

​​

Lijep osmijeh nije samo pitanje estetike, već i zdravlja zubi. Kako bismo vam omogućili najbolju moguću terapiju i olakšali period nošenja zubnog aparatića, u našem dentalnom centru u Varaždinu napraviti ćemo cjelokupnu pripremu i nadgledati Vašu dentalnu terapiju od koje je ortodoncija samo jedan korak do Vašeg lijepog osmijeha.

Svaka ortodontska terapija započinje kvalitetnom rentgenskom snimkom, koju kod nas možete napraviti i pomoću koje ćemo utvrditi točnu problematiku i plan terapije. 

Nakon konzultacija na kojima Vam se daje najefikasnije riješenje koje može uključivati ortodonciju krećemo još sa sanacijom zubi. Važno je riješiti se problema poput karijesa pošto oni moraju biti u potpunosti zdravi prije početka ortodontske terapije.

 

Tijekom 12 do 24 mjeseca, koliko obično traje ortodontska terapija u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju za dodatna pitanja i pojašnjenja. 

TreeDent surađuje sa vanjskim suradnicima te na ortodontsku terapiju upućuje na renomirane ortodonte koji će sanirati Vaš ortodontski problem

Riječi naših klijenata

gđa. Ivana Sopek

Prva slika je nakon suza u pms-u jer imam najgore zube na svijetu ;) Druga je danas i ne smijem vam priznati kolko sam selfija napravila :).. Treća je kad smo Robi i ja shvatili da je naš TreeDent najbolji

mihaela-zuzul.png

Rezervirajte svoj termin!

Sve one koji žele ispraviti zube i učiniti svoj život boljim i lakšim, vodimo cijelim putem od prvog rendgenskog snimanja do savršenog osmijeha. Naše stručno i ljubazno osoblje u svakom vam trenutku stoji na raspolaganju za dodatna pitanja kako bismo vam maksimalno olakšali čitav proces.

OSTVARITE 10% POPUSTA UKOLIKO PLAĆATE JEDNOKRATNO KARTICOM ILI GOTOVINOM

Hvala Vam na prijavi, javiti ćemo Vam se sa terminom u najkraćem mogućem periodu.

bottom of page