top of page
cheerful-beautiful-young-woman-with-blonde-hair-braces-teeth-laughing-touching-her-face (1

Fiksna ortodoncija

rješenje za blistav osmijeh i pravilne zube

Koliko često skrivate svoj osmijeh zbog prevelikog razmaka među zubima? Imate li problema s bolovima kao posljedicom nepravilnog zagriza? Ovakvi naizgled samo estetski problemi s nepravilnim zubima mogu dovesti do puno većih stomatoloških problema, u krajnjem slučaju i do bezubosti.

Nepravilan zagriz -

početak ozbiljnijih problema

Nepravilan položaj zubi nije samo estetski problem. Nepravilan zagriz stvara opterećenje na zubima prilikom žvakanja, što dovodi do brojnih problema kao što su:

naginjanje-zubi.png

naginjanje i opadanje zubi

ogoljenje zuba.png

povlačenje zubnog mesa i ogoljenje korijena zuba

gubitak zubne kosti.png

gubitak zubne kosti

Kako biste na vrijeme spriječili ove probleme ili pak njihov napredak, potrebno je ispraviti položaj zubi i vratiti pravilan zagriz. Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zubi te gornje i donje čeljusti, a samim time i očuvanjem dentalnog živčanog sustava.

Najčešće se ortodontska rješenja, odnosno zubni aparatići, koriste kod djece i tinejdžera koji imaju trajne zube. Kod njih je terapija i naučinkovitija, odnosno zbog zuba u razvoju najlakše se i najbrže isprave nepravilnosti. No, danas se i sve više odraslih odlučuje za ispravljanje zubi kako bi poboljšali kvalitetu života.

dentist-holding-dental-plastic-model-with-braces.jpg

Fiksna ortodoncija - 

rješenje za sve uzraste

Fiksna ortodoncija podrazumijeva klasične zubne aparatiće koji se sastoje od bravica (fiksnih dijelova na zubima) i žica, odnosno lukova koji povezuju bravice. Fiksni zubni aparatići jedino su rješenje za nepravilne zube i/ili čeljusti, prikladno gotovo svim uzrastima, pošto je jedini preduvijet taj da pacijent ima trajne zube. 

Što se samih aparatića tiče, postoji nekoliko vrsta s obzirom na materijal od kojeg su izrađene bravice, a razlikuju se po estetici:

beautiful-macro-shot-white-teeth-260nw-1054111145.jpg

metalne bravice

klasične sive boje

braces-orthodontic-treatment-dental-care-260nw-286304681.jpg

keramičke (estetske) bravice

bijele boje

happy-smile-young-woman-dental-260nw-759381385.jpg

safirne bravice keramičke prozirne

Uz to, razlikujemo i vrstu spojeva u aparatiću, odnosno načine na koje se žice pričvršćuju za bravice:

  • klasični aparatić - žice se pričvršćuju pomoću dodataka (gumice ili žice)

  • samoligirajući aparatić - bravice na sebi imaju klipove za koje se pričvršćuje žica

ITvrPVTg.jpeg
dental-insurance.png

Dentalni centar TreeDent Varaždin

sve od A do Ž za lijep osmijeh!

​​

Lijep osmijeh nije samo pitanje estetike, već i zdravlja zubi. Kako bismo vam omogućili najbolju moguću terapiju i olakšali period nošenja zubnog aparatića, u našem dentalnom centru u Varaždinu pratimo vas od prvih do zadnjih koraka u ortodonciji.

Svaka ortodontska terapija započinje kvalitetnom rentgenskom snimkom, koju kod nas možete napraviti i pomoću koje ćemo utvrditi točnu problematiku i plan terapije. 

Nakon konzultacija na kojima se, uz pomoć naših savjeta i preporuka, odlučujete za vrstu aparatića, krećemo još sa sanacijom zubi. Važno je riješiti se problema poput karijesa pošto oni moraju biti u potpunosti zdravi kako bismo počeli s ortodontskom terapijom.

 

Tijekom 12 do 24 mjeseca, koliko obično traje ortodontska terapija, viđat ćemo se svakih četiri do šest tjedana kako bismo utvrdili napredak i radili pomake na zubnom aparatiću. U svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju za dodatna pitanja i pojašnjenja.

Riječi naših klijenata

gđa. Ivana Sopek

Prva slika je nakon suza u pms-u jer imam najgore zube na svijetu ;) Druga je danas i ne smijem vam priznati kolko sam selfija napravila :).. Treća je kad smo Robi i ja shvatili da je naš TreeDent najbolji

mihaela-zuzul.png

Rezervirajte svoj termin!

Sve one koji žele ispraviti zube i učiniti svoj život boljim i lakšim, vodimo cijelim putem od prvog rendgenskog snimanja do savršenog osmijeha. Naše stručno i ljubazno osoblje u svakom vam trenutku stoji na raspolaganju za dodatna pitanja kako bismo vam maksimalno olakšali čitav proces.

OSTVARITE 10% POPUSTA UKOLIKO PLAĆATE JEDNOKRATNO KARTICOM ILI GOTOVINOM

arrow&v

Hvala Vam na prijavi, javiti ćemo Vam se sa terminom u najkraćem mogućem periodu.

bottom of page